Nieuws

De boekentips van Open Vld Brussel met Khadija Zamouri
Zin in de zomer? Met de boekentips van Open Vld brussel kan ze nu al niet meer stuk. We vroegen aan enkele mandatarissen 3 boeken die u moet gelezen hebben. Vandaag: Khadija Zamouri, Brussels parlementslid, rechtstreeks vanuit Molenbeek. 

1. LEONARD COHEN - THE FLAME 
Velen kennen Cohen als de zanger met de sexy stem. Maar ik ken hem vooral als schrijver/dichter. The Flame is een onvergetelijke collectie van Cohen's laatste gedichten, zorgvuldig uitgekozen in de laatste maanden van zijn leven. Maar wat ik pas echt fantastisch vind zijn de pagina's van zijn dagboek wat een inkijk geeft in de geest van deze artiest. De grot van Ali baba om te ontdekken!

2. HARUKI MURAKAMI - DE MOORD OP COMMENDATORE
Wonderlijke verhalen die mij doen reizen boven de dagelijkse realiteit brengen mij rust, Murakami slaagt erin om te zorgen dat je moeiteloos wordt meegezogen. (De Japanse Garcia-Marquez misschien) Het verhaal gaat over een portretschilder met een paintersblok maar meer ga ik nog niet verklappen...

3. ALICJA GESCINSKA 
Eventjes stilstaan bij de communicatie in onze maatschappij kan geen kwaad. Zeker met het mandaat dat we uitoefenen. In dit  essay onderzoekt Gecinsca de leugen nauwkeurig. Ze ziet de leugen niet als tegendeel van de waarheid, maar als tegendeel van waarachtigheid. Een (bewuste) leugen is onwaarachtig omdat een leugen de intentie in zich heeft om “te misleiden of te manipuleren.” En dan komt Gescinska langzaamaan tot de kern van het ‘post-truth-tijdperk’. Het gaat niet om dat er steeds meer wordt gesproken, dat is slechts de uitkomst van het ‘post-truth-tijdperk’, het gaat erom dat steeds grotere groepen mensen in politiek en media de intentie hebben leugens en verzinsels te verspreiden.

LEZEN DOE IK HET LIEFST...
In mijn hangmat! 
Die ik overal meepak of anders op mijn terras hangt.
Veel leesplezier en een zwoele zomer! 

Khadija.