Nieuws

Khadija Zamouri: “Waarom ik resoluut voor Molenbeek kies!”
Ik wil eerst en vooral de inwoners van Koekelberg van harte bedanken voor hun steun en vertrouwen de voorbije jaren. Ik heb de eer gehad hen 5 jaar lang te mogen vertegenwoordigen in de gemeenteraad.

Zeventien jaar lang mocht ik wonen op een boogscheut van het prachtig Elisabethpark. En in al die jaren heb ik Koekelberg op een aanzienlijk tempo zien veranderen; positief zien veranderen. Burgers stonden aan de wieg tal van initiatieven: van het succesvolle Bar Eliza tot de composttuinen. Via het wijkcontract werden een aantal buurten heraangelegd en binnenkort staat er een spiksplinternieuw atheneum met een capaciteit van maar liefst 1000 leerlingen. Voor een kleine gemeente van 20.000 inwoners kan dat wel tellen. Er wordt ook sterk geïnvesteerd in historisch Koekelberg, waar er duchtig gebouwd wordt aan een nieuwe crèche. En ik hoef u niet te vertellen dat ook de Belgian Chocolate Village Koekelberg mee op de kaart heeft gezet. Slechts een paar voorbeelden van wat er broeit en leeft in Koekelberg.

Ik draag Koekelberg dan ook een warm hart toe. Het werk dat ik samen met mijn collega’s in Koekelberg heb verricht, onder leiding van burgemeester Pivin, wil ik graag verderzetten met de liberale burgemeester van Molenbeek: Françoise Schepmans.

Verhuizen naar Molenbeek was voor mij een logische stap. Mensen die mij kennen, weten dat mijn leven zich al meer dan 30 jaar ook grotendeels in Molenbeek afspeelt. Mijn eerste job was bij ‘de foyer’ in Molenbeek. En dat in een periode waarin weinigen zich geroepen voelden om in Molenbeek te werken. Mijn kinderen lopen er ook al jaren school en zijn er ingeschreven in de sportclubs.

De uitdagingen vandaag zijn zo mogelijk nog groter. Onderwijs is er eentje van. Ik wil mijn bescheiden expertise ter zake ten dienste stellen van de Molenbekenaren. Samen met de Molenbekenaren, zal ik werken aan een positief en duurzaam verhaal.

De gemeente heeft de voorbije jaren veel te verduren gekregen. En toch blijven haar inwoners zich veerkrachtig inzetten voor een leefbaar Molenbeek. U moet er de verschillende projecten op na kijken, die als paddenstoelen uit de grond schieten. De gemeente heeft een enorm potentieel en die benutten, daar wil ik aan meewerken. Dit samen met de inwoners en hun burgemeester Francoise Schepmans. En ja, uiteindelijk verhuis ik ook maar 500 meter verder.