Nieuws

Zamouri pleit om werk te maken van relanceplan
 

Brussels Parlement-24april- Khadija Zamouri (Open Vld) nam, in plenaire vergadering, deel aan het debat over de impact van de COVID-19 crisis op de Brusselse economie. De Brusselse regering kondigde de uitbreiding van de eenmalige hinderpremie van 4000 euro naar andere sectoren en trof bijkomende maatregelen om ondernemers en zelfstandigen te ondersteunen. Voor Khadija Zamouri is de tijd ook aangebroken om de relance van onze economie doordacht voor te bereiden. 

 

Ondernemers en zelfstandigen die noodgedwongen hun zaak moesten sluiten kunnen sinds begin april aanspraak maken op een hinderpremie van 4000 euro. “ Staatssecretaris Trachtte gaf aan dat 13.441 verzoeken werden ingediend om aanspraak te maken op deze eenmalige hinderpremie. Daarvan werden reeds 12.648 premies uitbetaald” vertelt Zamouri die staatssecretaris Trachtte om een overzicht vroeg van de ingediende en uitbetaalde premies. Deze eenmalige premie wordt ook uitgebreid naar andere sectoren zoals immokantoren, car wash-bedrijven en kranteenwikels. Daarbovenop treft de Brusselse regering nieuwe steunmaatregelen. “Kleine zelfstandigen en KMO’s  van 0 tot 5 voltijdse werknemers kunnen binnenkort een eenmalige hinderpremie aanvragen van 2000 euro. Taxibedrijven en gespecialiseerde personenvervoer kunnen op hun beurt een eenmalige hinderpermie aanvragen van 3000 euro .Brussel Economie & Werkgelegenheid werk momenteel aan de operationaliseren van deze premies. “ aldus Khadija Zamouri. 

 

Khadija Zamouri beklemtoonde in het debat ook op het belang van een goed voorbereide en wel doordachte strategie om onze economie herop te starten: “ de regering trof snel noodzakelijke steunmaatregelen om onze ondernemers te ondersteunen in deze moeilijke tijden. Deze zijn broodnodig zodat onze ondernemers en zelfstandigen het hoofd kunnen bieden aan deze crisis. Daarnaast moeten we ook de relance goed voorbereiden. Ik ben dan ook blij te horen dat de gewestelijke Taskforce de post corona fase zorgvuldig voorbereidt”.