Nieuws

Brussel bereidt ook op vlak van gezondheid haar exitstrategie
Brussels Parlement- 23 april- De commissie gezondheid van het Brussels Parlement kwam vandaag- digitaal- bijeen. De commissieleden krijgen van bevoegde minister Maron een stand van zaken over de aanpak van het gewest in de strijd tegen Covid-19. De federale regering ondersteunt de rusthuizen bij het testen van hun personeel en bewoners en voorziet tevens in het nodige beschermingsmateriaal. Voor Khadija Zamouri (Open Vld) is het belangrijk dat we ook de exitstrategie op vlak van gezondheid goed voorbereiden. 

 

 

Philippe De Backer, federaal minister bevoegd voor coronatest, bereikte onlangs een akkoord met de gewesten over de uitrol van testing in de verschillende zorginstellingen. Voor Brussel zullen zo’n 20.700 testen worden uitgevoerd in de zorginstellingen zoals woonzorgcentra, instellingen voor personen met een handicap etc. Goed nieuws voor Khadija Zamouri: “de verschillende overheden werken nauw samen om voldoende testen te voorzien voor het personeel en de bewoners van onze zorginstellingen. Het is nu kwestie om snel iedereen effectief te testen. De minister kondigde alvast aan dat tegen begin mei alle Brusselse rusthuizen getest zullen worden”. 


Khadija Zamouri: “naast de dagdagelijkse aanpak van de crisis moet ook de exit-strategie goed voorbereid  en stapsgewijs gepland worden om onze burgers in alle gezondheid weer aan de slag te laten gaan”.

De Nationale Veiligheidsraad kondigde reeds aan dat het dragen van mondmaskers en de uitbreiding van de testcapaciteit twee belangrijke pijlers vormen van de exitstrategie.