Nieuws

Het is nu tijd voor actie en beleid, niet voor de grote politieke analyses
 

Brussels Parlement- 8 april 2020- Voor Khadija Zamouri (Open Vld), verdient de Brusselse regering onze volste vertrouwen: “Het is niet het moment voor politieke profilering en het grote ideologische gelijk. De voltallige regering heeft snel en efficiënt gereageerd op de gezondheidscrisis. Ook ons parlement moet haar rol constructief opnemen, over meerderheid-en oppositie heen los van profilering. Zo geraken we uit deze crisis!”  Zamouri reageerde tijdens het online debat van het Brusselse Parlement over de ongeziene sociale en economische maatregelen die de regering neemt om de meest getroffen beroepen en sectoren te ondersteunen.


Net als vele collega’s parlementsleden heeft Khadija Zamouri haar bezorgdheid geuit over de problemen in de woonzorgcentra in Brussel. “ Sinds kort worden de zwaarst getroffen woonzorgcentra bijgestaan door mobiele ploegen opgericht dankzij de steun van Artsen Zonder Grenzen. Daarnaast stelt ook Federatie van de Brusselse HuisArtsen Verenigingen een aantal artsen ter beschikking van de rusthuizen om te fungeren als “coördinerende raadgevende arts”.  De precaire situatie van onze woonzorgcentra wordt met deskundigheid aangepakt”, aldus Khadija Zamouri!


“De regering reageerde ad rem op gezondheidsproblemen. Maar vanaf dag één waren we ons in Brussel bewust van de economische en sociale impact van de lockdown. De doortastende steunmaatregelen voor onze zelfstandigen en ondernemers werden snel genomen. De diensten van 1819.brussels leveren uitstekend werk. Vanuit de Open Vld zijn wij ook blij dat de staatssecretaris positief antwoordde op ons voorstel om ook de federale maatregelen op te nemen op de website 1819.Brussels” sluit Khadija Zamouri af.