Nieuws

Molem'back to the future: 100 jaar na WOI
Na maanden voorbereidingswerk opent de tijdelijke expo “Molem’back to the future” haar deuren op 22 november- exact 100 jaar na de overwinningsparade van 1918.

 

De tentoonstelling, die de vrucht is van de nauwe samenwerking tussen de VuB en de gemeente Molenbeek, dompelt je in in de herinnering van de Grootte Oorlog en neemt je mee door het Molenbeek van toen en nu.

 

 Diezelfde avond (22/11) vindt er eveneens een Molenbeekse gespreksavond plaats in het gezelschap van historica Sophie De Schaepdrijver, onderzoekjournaliste Hind Fraihi , ingénieur Fouad Laroui en Brussels parlementslid Khadija Zamouri. Wat wil de Molenbeekse tijdgeno(o)t(e)? Wat wil zij of hij voor zichzelf, voor haar of zijn kinderen en familie? Waar streeft men naar? Hoe definieert men "slagen" of "mislukken"? Wat verwacht men van onderwijs, van de politiek? Hedendaags pertinente vragen waar onze gastsprekers ongetwijfeld een antwoord op hebben, of toch niet? Kom het zelf ontdekken. Interesse? Schrijf je dan snel in: http://www.vub.ac.be/events/2018/brussels-salon-streven-mislukken-slagen-over-persoonlijke-ambitie-in-het-21ste-eeuwse

Meer informatie over dit buitengewoon en uniek project vind je op:       

https://www.molembacktothefuture.be/